„Tri strane Kopa“ na Kopaoniku

, / 24.07.2014
Trka „Tri strane Kopa“ predstavlja svojevrsni maratonski poduhvat na MTB-ovima. Takmičari će u jednom danu morati da savladaju sve tri prilazne strane Kopaonika i da pređu nešto više od 70km sa preko 3500m uspona.

Trka je glavni događaj „nedelje biciklizma na Kopaoniku“ koji predstavlja promotivnu kampanju letnje sezone na Kopaniku i ljubavi prema biciklizmu a koje zajedno sprovode delo Opštine Brus i Raška, Nacionalni park Kopanik, Skijališta Srbije, MK Grupa, dok je udruženje Na sve strane organizator ovog događaja.

Start trke je planiran za 10h u subotu, 2. avgusta u mestu Semeteš (Raška strana Kopanika), staza se odatle kreće ka vrhu Suvo rudište (najviša tačka Kopaonika), gde Hoby kategorija završava svoj put i kreće ka cilju u Konake.

Masters i Elita nastavljaju dalje zajedno na osvajanje druge strane Kopa (Bruska strana), spuštaju se predivnim putem ka vodopadu Jelovarnik, prolaze pored spomenika na Mramoru i nastavljaju Dubokom nazad na Suvo rudište. Na tom drugom penjanju se razdvajaju Masters i Elita – Masters nastavlja ka cilju u Konacima, a za najspremnije tu je i poslednje penjanje ali ovog puta preko strane Jošaničke Banje. Prolaze pored Jarma, imaju fenomenalno spuštanje kroz predivnu šumu u Jankovim Barama i Kadijevcu odakle kreću nazad asfaltnim putem ka Malom jezeru i opet Suvom rudištu. Nakon poslednjeg penjanja (treće strane Kopa) i oni odlaze na cilj.

Kategorije su ciljano razvdvojene prema stranama Kopaonika pa je trka prilagođena i avanturistima ali i najspremnijim takmičarima.

Takmičari u sve tri kategorije koji osvoje neko od prva tri mesta dobiće robne nagradea za elitne takmičare biće obezbeđene i novčane nagrade zajedno sa peharom i titulom šampiona Kopanika.


Prijave za trku se vrše putem e-maila: su.nasvestrane@gmail.com sa naznakom „Prijava za trku 3 strane Kopaonika“.

Kotizacija je 10€ za Hoby, 15€ za Masters i 20€ za Elitu i potrebno je popuniti i prijavni formular.

Nenad Mojsilović iz udruženja „Na sve strane“ o trci kaže: „Mislim da će ovo biti jedna stvarno izazovna trka i za one najspremnije, a opet uzbudljiva i za prave avanturste. Takmičari će biti u prilici da posete neke od ne tako posećenih terena, ali sa istaknutom lepotom tako da će videti i Semeteško jezero ( sa plutajućim ostrvom ), Tresku, Nebeske Stolice, Meka Presedla, Jankove Bare, Kadijevac i druge. Trka se održava za praznik Sv. Ilije i očekujemo veliku podršku od gledalaca i nadamo se lepom druženju pre svega“.

Na Kopaoniku je sve spremno za „Tri strane Kopa“, požurite sa prijavama!

Za više informacija možete posetiti facebook stranicu trke:https://www.facebook.com/MTBtristranekopaonika i tu pronaći dodatne informacije.

Bajsologija.rs         Foto: MTB Tri strane Kopaonika

Komentari