USAMLJENI DUŠAN RAJOVIĆ ODOLEO I NA KRALJEVSKOJ ETAPI JUNIORSKE 43. TRKE MIRA (UCI 2.Ncup)

, / 12.05.2014
Kraljevska etapa na 43. Trci mira u Češkoj tradicionalno je pretumbala generalni plasman nadmetanja koje se boduje za juniorski Kup nacija.

Ipak posle 102 kilometara voženih od Teplica do nemačkog Cinvalda Dušan Rajović, jedini preostali Srbin na četvorodnevnom takmičenju, pokazao je visoku borbenost i zašto je jedna od najvećih nada domaćeg biciklizma u međunarodnim okvirima.

Slavodobit megdana čiji je cilj bio na brdu pripala je Lukasu Eriksonu iz Švedske, koji je štopericu zaustavio na 2:44,51 sati. Naš reprezentativac zauzeo je visoko 35. mesto, 2 minuta i devet sekudndii za pobednikom. Za usamljenog Rajovića koji je ostao bez pomoći suvozača iz nacionalnog tima Andrije Čukića, Elvedina Ćatovića i Andreja Galovića, koji su prethodnih dana završavali izvan predviđenog limita za zaostatak, plasman u prvoj trećini na najtežoj etapi značajan je uspeh.

Vođstvo u generalnom poretku pripalo je četvrtoplasiranom u Cinvaldu Francuzu Rajanu Buaniju. Isto vreme 6:55,33 minuta ima i drugi, kako na etapi, tako i ukupno na trci, Magnus Klaris iz Danske. Amerikanac Vilijam Barta je treći sa 16 sekundi zaostatka za bratom čuvenog sprintera iz Svetskog tura i profesionalne ekipe FDŽ Nasera Buanija. Naš sedamnaestogodišnjak iz Kraljeva po završetku pretposlednje etape zauzima 43. mesto (+6,57) u konkurenciji 122 juniora.

Iztvor: Biciklistički savez Srbije

Komentari