Uručeno 30 bicikala opštini Čukarica za najbolje učenike

, / 22.02.2018
BEOGRAD, 21. februara (Tanjug) - Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić i predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović uručili su danas 30 bicikala Gradskoj opštini Čukarica koji će biti podeljeni najboljim učenicima u školama na teritoriji te opštine, saopšteno je iz Ministarstva.

Donaciju je opštinama obezbedio Biciklistički savez Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, u cilju promocije rekreativnog bavljenja sportom, promocije zdravih stilova života, biciklističkog sporta i ciklo turizma.

Udovičić je sa državnim sekretarima Predragom Peruničićem i Darkom Stanićem i predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom prisustvovao aktivnostima u sklopu akcija koje je za svoje
sugrađane obezbedila opština Čukarica u saradnji sa Zavodom za sport i medicinu sporta Republike
Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, programi koji se sprovode su besplatni zdravstveni pregledi i sportsko-rekreativne aktivnosti, „Fitnes” za decu od 7 do 10 godina, „Fit-mama” i plivanje za starije osobe.

Ministar sporta prisustvovao je danas i javnom času u fiskulturnoj sali u OŠ „Janko Veselinović” na Voždovcu i sa predsednikom Saveza za školski sport Željkom Tanaskovićem uručio donaciju kompleta
opreme (komplet golova sa mrežama, koševi, table, mreža za odbojku, 40 lopti za četiri sporta) za
fiskulturnu salu.

Savez za školski sport u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta sprovodi akciju donacije kompleta opreme za školske fiskulturne sale u 95 škola u Srbiji, i ova današnja akcija je jedna od njih, stoji u saopštenju.

Izvor: Tanjug.rs     Foto: mos.gov.rs

Komentari