Stević sa vodećima u drugoj etapi u Bugarskoj

, / 01.09.2013
Ivan Stević srpski biciklista u rumunskom profi timu Tušnad, , koji je u prvoj etapi 63. trke “Oko Bugarske” od Sofije do Zlatice osvojio drugo mesto, odlično je vozio i u drugoj etapi od Zlatice do Trojana od 150 km i završio je sa vodećima, pobednikom Vitali Butsom (Ukrajina), drugoplasiranim Pjotrom Kirpsom (Poljska) i trećplasiranim Filom Bauhausom (Nemačka).

Buts je obukao žutu majicu.

– Stević je iskazao veliku borbenost iako se mučio u brdima, ali je na kraju u prvoj etapi za pola točka bicikla izgubio prvo mesto – kaže selektor reprezentacije Radiša Čubrić.- U vodećoj grupi u Zlaticu su stigli Borisavljević i  Stefanović, ali je na nizbrdici pustio Danilović pa smo ostali bez trećeg vozača u vremenu pobednika za visok ekipni plasman. Zekavica je imao pod brdom manje tehničke probleme i nije, potom, uhvatio grupu. U drugoj etapi sjajni Čačanin Jovan Zekavica je bio u prvih 20 a u istoj grupi je došao i Borisavljević i ostao u igri za visok generalni plasman. Danilović je bio u begu, ali su ga ulovili na brdu i nije uspeo da se “zakači”. Od Stevića se nadam još nekom postolju.

Organizatori su se, po ko zna koji put, obrukali: ni nekoliko časova posle završetka etape nisu na dva sajta, federacije i trke, postavili rezuktate, kao da žive u vreme golubova pismonoša a ne interneta, a ni selekcije nisu dobile rezultate tako da u šturim informacijama nema podataka o tačnim plasmanima srpskih biciklista iz reprezentacije: Gaboru Kasi (Spartak), Milošu Borisavljeviću i Marku Stankoviću (CCN Metalac), Jovanu Zekavici, Stefanu Stefanoviću i Marku. U bugarskim timovima starovali su Esad Hasanović  i Dejan Marić (“Car Simeon”) i Nikola Kozomara (Hemus Trojan).

Na startu u Sofiji bile su 22 ekipe iz Nemačke, Kazahstana, Ukrajine, Francuske, Poljske, Španije, Moldavije, Srbije, Rumunije, Grčke, Azerbejdžana, Poljske, Turske, Bugarske…

Treća etapa je 2. septembra Kazanlak – Eleni (140 km), četvrta 3. septembra Eleni – Burgas (195 km), a 4. septembra je najduža peta etapa od Burgasa do Triavne od 205 km. Završetak je šestom etapom 5. septembra od Triavne do Trojana od 170 km.  Ukupna dužina je oko 930 km.

Prošle godine, Nikola Kozomara je bio drugi u petoj etapi u Burgasu a Žolt Der četvrti u petoj etapi u Šumenu. Na kraju trke,  Der je bio 28, Kozomara 36, Marić 50, Stanković 58. i Zekavica 61. Odustali su Danilović i Nebojša Jovanović. Pobedio je Kazahstanac Maksim Ajazbajev.

Bajsologija.rs

 

 

Komentari