Stević drugi u prvoj etapi ”Obikolke”

, / 01.09.2013
Ivan Stević, srpski biciklista u profi timu Tušnad iz Rumunije, osvojio je drugo mesto u prvoj etapi trke “Oko Bugarske” voženoj od Sofije do Zlatice od 70 km. Pobedio je Nemac Fil Bauhaus, dok je treće mesto pripalo Vitali Butsu (Ukrajina, Kols).

Stević je za drugo mesto dobio pet bodova za rang listi Evropa tura za koju se ova trka boduje u kategoriji 2.2.

U šturim informacijama nema podataka o plasmanima ostalih srpskih biciklista iz reprezentacije Srbije: Gaboru Kasi (Spartak), Milošu Borisavljeviću i Marku Stankoviću (CCN Metalac), Jovanu Zekavici, Stefanu Stefanoviću i Marku Daniloviću  koje na popularnoj “Obikolki” vodi selektor Radiša Čubrić. U bugarskim timovima starovali su Esad Hasanović  i Dejan Marić (“Car Simeon”) i Nikola Kozomara (Hemus Trojan).

Na startu u Sofiji bile su 22 ekipe iz Nemačke, Kazahstana, Ukrajine, Francuske, Poljske, Španije, Moldavije, Srbije, Rumunije, Grčke, Azerbejdžana, Poljske, Turske, Bugarske…

Druga etapa vožena je takođe 1. septembra od Zlatice do Trojana od 150 km.

Treća etapa je 2. septembra Kazanlak – Eleni (140 km), četvrta 3. septembra Eleni – Burgas (195 km), a 4. septembra je najduža peta etapa od Burgasa do Triavne od 205 km. Završetak je šestom etapom 5. sepetembra od Triavne do Trojana od 170 km.  Ukupna dužina je oko 930 km.

Prošle godine, Nikola Kozomara je bio drugi u petoj etapi u Burgasu a Žolt Der četvrti u petoj etapi u Šumenu. Na kraju trke,  Der je bio 28, Kozomara 36, Marić 50, Stanković 58. i Zekavica 61. Odustali su Danilović i Nebojša Jovanović. Pobedio je Kazahstanac Maksim Ajazbajev.

Bajsologija.rs

Komentari