Sklopivi bicikli – praktični, kompaktni i stanu u svaki prtljažnik

, / 09.05.2014
Sedišta i ručke na sklopivim biciklima se mogu proširiti do veličine koja je čak 4 puta veća od one na 'klasičnim' biciklima'.

Dolaskom proleća i toplih dana mnogi su 4 točka odlučili zameniti sa 2 te živeti u skladu sa sloganom ‘U zdravom telu, zdrav duh’.  Proteklih godina među brojnim modelima do izražaja sve više dolaze sklopivi bicikli koji čuvaju živce te su izvrsni za rekreaciju.

Noviteti na dva točka jednako kao i ‘klasični’ bicikla dolaze u raznim veličinama i modelima pa se sklopivim biciklom osim vožnje gradom, možete uputiti na put oko sveta ili uživati u adrenalinskoj vožnji.

Glavna odlika sklopivih bicikala je naravno, praktičnost. Mogu se sklopiti za samo 15-ak sekundi te ga nakon toga odložiti u gepek automobila čime se smanjuje mogućnost sve učestalijih krađi.

IMG_8113

Sedišta i ručke na sklopivim  biciklima se mogu proširiti do veličine koja je čak 4 puta veća od one na ‘klasičnim’ biciklima’. Neki proizvođači odlučili su se za modele s manjim točkovima, a njihove su prednosti veća brzina, brža ubrzanje i lakše manevriranje.

Nezavisno o modelu rezultat je uvek isti – lakši transport i skladištenje.

Naravno, postoji i mali problem. Ako želite kvalitetan sklopivi bicikl za njega ćete ipak morati izdvojiti nešto više para nego za prosečan “običan bicikl”.

Da je reč o investiciji koja se isplati, svedoči i Petra Leskić koja kaže kako nije zažalila odluku da svoj dotrajali bicikl zameni novim sklopivim.

– U početku sam bila skeptična, ali vrlo brzo sam prepoznala brojne prednosti. Kad odlazim na putovanje samo ga sklopim i stavim u gepek auta, a obzirom da u stanu nemam terasu držim ga sklopljenog ispod kreveta, kaže Petra.

Kad je reč o održavanju, ne zahtevaju puno više pažnje od ‘običnih’ bicikla. Dovoljno je jednom mesečno običnim ključem 6 ili imbus ključem dotegnuti dva zgloba gde se sklapaju.

Izvor: Večernji list

Komentari