Selektori razrešeni dužnosti, traže se novi

, / 13.10.2013
Radiša Čubrić selektor seniora - drum, Nemanja Vajs selektor za planinski biciklizam i Saša Gajičić selektor juniora- drum, razrešeni su dužnosti na sednici Upravnog odbora Biciklističkog saveza Srbije u Nišu jer im je istakao mandat.

Klubovima i organzacijama dat je rok od 15 dana da predlože kandidate ali će u olimpijskom ciklusu do Rija 2016. srpski biciklizam imati samo dva selektora – za drumski i planinski biciklizam koji će, potom,  forirati stručne štabove i podeliti, eventualno, i zaduženja za pojedine kategorije.

Izveštaji selektora o radu i rezultatima u ovoj godini nisu razmatrani, jer BSS nema trenutno Sručnu komisiju koja bi ih, pre toga,  usvojila. Stručna komisija će se formirati kada se izaberu selektori i imaće tri člana, uz dva selektor biće i jedan član UO BSS. Članovi UO BSS su ipak, ocenili da je ozbzirom na okolnosti, promenu rukovodstva u sred sezone program ispunjen u velikoj meri uz rezultate koji su bili dobri (Ejof, MI, trka „Kroz Srbiju“, EŠ, SP  i svetski kupovi u planinskom biciklizmu) i slabiji (SP u drumskom biciklizmu osim učinka juniorke Jelene Erić).

Saša Gajičić je imenovan za generalnog sekretara BSS. Do sada je obavljao ovu funkciju kao v. d.

– Zimsku pauzu iskoristićemo da pripremimo narednu sezonu, napravimo kalendar takmičenja i očekujemo punu saradnju novih selektora, trenera i klubova – naglasio je Gajičić.-  Uputili smo pismo UCI sa molbom da nam pošalje da li smo se kvalifikovali za druge Olimpijske igre mladih u Kini iduće godine na osnovu plasmana i rezultata mlađih kategorija na SP  jer nam je  ovo takmičenje veoma važno.

Bajsologija.rs

Komentari