Sarajevo Grand Prix

, / 15.05.2014
U toku su pripreme za prvu biciklističku trku međunarodnog karaktera, Sarajevo Grand Prix. Trka će biti održana 22. juna, s početkom u 11 sati ispred Gradskog veća u Istočnom Sarajevu.

Nedavno je snimljen i promo video u kojem zaštitno lice Sarajevo Grand Prix-a, Dino Merlin zajedno sa Claudiom de Carvahlo, svetskom prvakinjom u biciklizmu, pozivaju sve da dođu i budu deo velikog društveno sportskog događaja.

Svoj dolazak na trku je potvrdio je i direktor Tour de France g. Christian Prudhomme te najuspješniji bivši prvaci ove prestižne biciklističke trke. Predsednik Europske biciklističke federacije će također biti u Sarajevu, najavio je Zlatko Berbić, predsednik biciklističkog saveza BiH koji je takođe u organizacionom timu Sarajevo Grand Prix.

Dužina trke iznosit će 140 km kroz 14 opština u okolini Sarajeva. SGP je deo inicijative pod nazivom Sarajevo Srce Europe, tačnije sedam ambasada EU, i sve to kako bi se obeležilo 100 godina od početka Prvog svetskog rata

Untitled-1

Ovo će biti najmasovniji događaj u Bosni Hercegovini koji će Bosnu i Hercegovinu staviti na mapu biciklista širom Europe, pa i sveta.

Trka će početi ispred Gradskog veća u Istočnom Sarajevu , kroz Dobrinji u Nedžarićima , niz glavnu ulicu u Sarajevu , zatim Obala Kulina bana, do zgrade Predsedništva. Tu će se biciklisti podeliti, takmičari nastavljaju dalje prema Vogošći te kroz ostalih 13 opština, dok će rekreativci  nastaviti do Vilsonovog  šetališta.

Sarajevo Grand Prix ima punu podršku Tour de France, Fondacije Sarajevo Srce Europe, ambasadora Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, NJ.E. gospodina Rolanda Gillesa.

Bajsologija.rs

Komentari