Projektuju se biciklističke i pešačka staza u Sremskoj Kamenici

, / 15.01.2019
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije zaključila je ugovor sa AG UNS Arhitektonsko građevinski institut DOO Novi Sad za projektovanje biciklističke i pešačke staze u Sremskoj Kamenici.

Projektuju se biciklistička i pešačka staza sa javnim osvetljenjem u delu Ulice Vojvode Putnika i delu Ulice Kamenički put.

Ove dve ulice predstavljaju deo primarne saobraćajne mreže preko koje se obavlja najveći deo saobraćaja u vangradskom području. Trenutno, na tom delu puta postoji samo kolovoz, usled čega su biciklisti i pešaci prinuđeni da se kreću kolovozom, što predstavlja veliki problem po njihovu bezbednost. đ

Predviđena je izgradnja obostranih biciklističkih staza na delu Vojvode Putnika, od broja 60 do petlje Mišeluk. Razmatra se i mogućnost povezivanja sa ulicom Put doktora Goldmana. Duž Kameničkog puta, staze će biti izgrađene sa neparne strane ulice.

Približna dužina staza je dva i po kilometra, a vrednost ugovora je 205 hiljada. Arhitektonsko građevinski institut ima 30 dana da dostavi projektnu dokumentaciju, nakon čega se očekuje izgradnja staza.

Izvor: 021.rs

Komentari