Predstavljamo točak za 21. vek!

, / 14.07.2014
Zaboravite na standardne točkove, na žice, revolucija je počela!

Britanska kompanija Jelly products izbacila je na tržište jednostavnu inovaciju dostojnu 21. veka.

Potencijalna revolucija kompakt segmenta biciklističke industrije dolazi u formi Loopwheela – prelepog biciklističkog točka čija je glavna prednost integracija suspenzije (amortizera) u sam točak!

Loopwheel je kompatibilan sa bilo kojim biciklom manje veličine rama a kako su putem Kickstarter programa već prikupljena sredstva potrebna za finansiranje komercijalne proizvodnje možemo ga veoma uskoro očekivati u slobodnoj prodaji.

3-quarter-view-front-wheel

Bicikli pune veličine su udobni za vožnju ali ih je nezgodno smestiti u prtljažnik ili autobus. Za sve one koji biciklom gaze svaki kilometar, ovo može biti poteškoća. Kompaktni bicikli, uključujući i one koji se sklapaju u paketiće ne veće od kofera, olakšavaju biciklizovanje gde god se vi našli.

Loša strana kompakta je ne toliko udobna vožnja. Cilj Loopwheel-a je da tom problemu stane na kraj.

Loopwheel je patentiran točak od 20 cola sa ugrađenim vešanjem. Spreg lisnatih opruga između glavčine i obruča točka umekšava potrese i čini vožnju udobnijom.

Pošto je sistem vešanja ugrađen u točkove a ne u ram bicikla, sklopivi bicikli se sada mogu pohvaliti istim nivoom komfora kao i bicikli pune veličine.

Kako objašnjava Sem Pirs, tvorac Loopwheel-a, opruge su napravljene od kompozitnog ugljeničnog materijala, pažljivo razvijenog i testiranog kako bi istovremeno imao elastičnost, čvrstoću, izdržljivost i otpor prema bočnom uvijanju.

1368452796287-6n7pctzbxzdx-700-80

“Projektovao sam i aluminijumske spojeve kojim se opruge povezuju na obruč. U svakom točku se nalaze po tri opruge i koje funkcionišu u sinergiji. Ovakav spreg sila u točku pruža glatku preraspodelu obrtnog momenta između glavčine i obruča.” , kaže Sem.

Izvor: Sportske.net

Komentari