Popusti uz karticu „biciklograd”

Prvi biciklistički benefit program „Biciklograd” u Srbiji, kojim je predviđeno da se kupovinom istoimenih kartica u Udruženju „Novosadska biciklistička inicijativa”ostvaruju popusti u kulturnim i drugim institucijama u gradu, realizovaće se već od utorka, 7. marta.

Iz Udruženja poručuju da je osnovna ideja tog programa razvijanje saradnje s institucijama i kompanijama na lokalnom i državnom nivou, čime bi se biciklisti podstakli na to da kvalitetnije provode slobodno vreme.

– Deo prihoda od prodaje tih kartica usmerićemo ka programskim aktivnostima „Novosadske biciklističke inicijative”, kao što su edukacija u saobraćaju, istraživanje, javno zagovaranje i promocija biciklizma u Novom Sadu i slično – rekla nam je Jasna Žugić iz tog udruženja, dodajući da, osim već ugovorene saradnje sa Srpskim narodnim pozorištem, Gradskom bibliotekom, Novosadskim pozorištem, prodavnicama kamp, sportske i biciklističke opreme i drugim institucijama, planiraju saradnju i s autobuskim prevoznicima, turističkim agencijama i klubovima za rekreaciju.

– Pratićemo na šta biciklisti najviše koriste kartice i njihove aktivnosti jer ćemo na taj način imati bazu podataka biciklista, kojima ćemo javljati biciklističke vesti, kada su neke akcije i dešavanje – kaže Jasna Žugić.

Da bi građani ostvarili popust, neophodno je kupiti karticu „biciklograd”, koja može biti jednogodišnja ili dvogodišnja, i košta 500, odnosno 800 dinara. Kartice je moguće kupiti svakog radnog dana od 10 do 14 časova, sem utorkom i četvrtkom, kada se prodaju od 17 do 19 časova u Udruženju „Novosadska biciklistička inicijativa”, Ise Bajića 6A (lokal 4).

Izvor: dnevnik.rs

Komentari