PARADAJZOM PROTIV BAHATIH VOZAČA U BEOGRADU! Da li je ovo najjača akcija u Srbiji?

Akciju je ispratila saobraćajna i komunalna policija, koja je kažnjavala one koji su i pored “paradajz barijere” bili toliko bahati da automobile ostave na sred kolovozne trake

Aktivisti UG Ulice za bicikliste su danas na sat vremena uspeli da spreče parkiranje na biciklističkoj stazi u Vasinoj ulici, tako što su duž razdelne linije postavili paradajz.

Akciju je ispratila saobraćajna i komunalna policija, koja je kažnjavala one koji su i pored “paradajz barijere” bili toliko bahati da automobile ostave na sred kolovozne trake.

Na ovu situaciju, koja je nažalost česta i u mnogim drugim ulicama, već su pokušali ranije da skrenu pažnju aktivisti udruženja ali se čini se da nije došlo do nekog pomaka ni reakcija gradskih vlasti.

Nova biciklistička staza u Vasinoj, čini se, još uvek služi više kao parking vozačima nego onima kojima je zapravo namenjena. Bahatim vozačima, koji tu stanu “samo na koji minut da nešto završe” izgleda nije jasno da je i taj “neki minut” bitan za bezbednost svakog bicikliste ili trotinetaša koji tuda treba da prodje i pritom se izloži riziku ulazeći u rizičnu putanju vozilima javnog prevoza.

Današnjom akcijom aktivisti Ulica za bicikliste još jednom apeluju na vozače da ne parkiraju automobile na stazi kao i na gradjane odnosno bicikliste da to prijave komunaloj ili saobraćajnoj policiji ukoliko se takav prestup desi.

Ali ukoliko je nemoguće dovesti vozače u red, sugestija za gradske vlastima da postave stubiće ili ivičnjak kao fizičku prepreku umesto paradajza i samim time spreče da se bahati vozači ubuduće zadržavaju na biciklističkoj stazi.

Izvor: espreso.rs

Komentari