Novosađani sakupljaju snagu u Baru

Ekipa Biciklističkog kluba Novi Sad provešće na na pripremama u Baru do 17. januara, dok će najbolja srpska takmičarka na planinskom biciklu, članica BK Novi Sad Jovana Crnogorac ostati do 22. janaura. Na pripremama su uz Jovanu Crnogorac i Milica Rakić, Marko Kasapović, Stevan Petko, Aleksandar Mijatović a treneri su Nemanja Vajs, koji je i srpski selektor za planinski biciklizam i Eduard Župan.

Iskustva iz ranijih sezona pokazuju da je bolj doći u vreme zimskog raspusta na Jadran, nego trenirati kod kuće – kaće Nemanja Vajs.- Kasnije ide sve lakše i sa treninzima i sa školom. Pripreme su bazične, sakupljamo snagu i prvi test biće Šampionat Srbije u ciklo krosu 26. januara u Beogradu.

Jovana Crngorac će imati poseban program?

– Ova godine je veoma važna jer počinjemo da sakupljamo “olimpijske bodove” za Rio i najveća uzdanica nam je upravo Jovana Crnogorac. Posle Šampionata Srbije u ciklo krosu, već 27. januara Jovana Crnogorac odlazi u Tursku u Alnjau gde će  raditi do 22. februara. Potom, tradicionalno, svi koji nešto vrede u planinskom biciklizmu odlaze na Kipar na čuveni “Sunčani kup”. Uz Jovanu Crnogorac olimpijske bodove sakupljaće i Ivana Kostić iz Orlovca Sistem FPS iz Crne Trave. U pitanju su dve veoma talentovane takmičarke i nadam se da će ovaj tandem uspeti da ostvari cilj da imamo učesnika u planinskom biciklizmu 2016. u Riju.

Vajs ističe i dobre uslove u Baru:

– Vreme nas služi, treniramo na stadionu Mornara, taretana je blizu hotela tako da sa te strane nemamo nikakvih problema. Iskoristićemo svaki trenutak da sakupimo što  više snage za veoma važnu sezonu.

Jovana Crnogorac je prošlu sezonu završila na 29. mestu Svetske rang loste sa 621 bodom što je najbolji plasman u istoriji našeg biciklizma. Ivana Kostić je bila 222. sa 90 poena.

Bajsologija.rs

Komentari