Novi poraz Sagana, etapa za Kristofa

, / 17.07.2014
Još jednom na ovogodišnjem Turu, Peter Sagan je izgubio etapu "za debljinu gume", Aleksandar Kristof je bio spretniji u finišu 12. etape.

Kanondejlov Sagan je pobeđen na samoj ciljnoj liniji po drugi put na Tur de Fransu 2014.

Uzbudljiv grupni finiš etape u Sent Etjenu je pripao vozaču Katjuše, Aleksandru Kristofu, koji je uspeo da se probije iz grupe, na manje od 500 metara od cilja.

Kristof je aktuelni šampion čuvene jednodnevne trke Milan-San Remo, a zahvaljujući sjajnom “izvođenju” kolege Luke Paolinija, vozač Katjuše je došao do pobede ispred Sagana i Francuza Arnoa Demara iz FDŽ tima.

Masovni pad unutar poslednjih 3.5 kilometara, od 185.5 druma od Burž-e-Bresa, uticao je na nemačkog nacionalnog šampiona, Andrea Grajpela iz Loto Belisola, da ne učestvuje u sprinterskom obračunu u ciljnoj ravnini.


Grajpelov kolega iz tima Džajant-Šimano, trostruki etapni pobednik na 101. Turu, Marsel Kitel je takođe bio daleko od pobednika, nakon što je posustao na poslednjem od četiri kratka uspona, po vrelom danu kod Rone.

Vinćenco Nibali iz Astane je bezbedno završio etapu i sačuvao je žutu majicu pre etape u Alpima koja je na programu u petak.

Takmičare očekuje cilj na velikoj nadmorskoj visini u Šarmusu.

Izvor: Eurosport    Foto: Le Tour De France

Komentari