Naši biciklisti sjajni u Medulinu i Poreču

, / 14.04.2013
Jelena Erić, juniorka CCN Metalca osvojila je drugo mesto u trci omladinki a Marko Kasapović iz biciklističkog kluba Novi Sad drugo mesto u trci kadeta.

Naša najbolja biciklistkinja na planinskom biciklu Jovana Crnogorac zauzela je četvrto mesto u trci C 1 kategorije u Medulinu u Hrvatskoj. Jovana je trenutno 33. na UCI rang listi sa 567 bodova.

Pored njih u Poreču je bila uspešna i Milica Rakić, mlada biciklistkinja BK Novi Sad koja je pobedila na trkama koje je Olimpijski komitet Hrvatske organizovao u sklopu priprema za letnji Olimpijski festival mladih Evrope (Ejof) od 14. do 9. jula.

Selektor reprezentacije Srbije u planinskom biciklizmu Nemanja Vajs nije krio zadovoljstvo rezultatima: „Čestitam našem podmlatku na odličnim plasmanima, ali i Jovani Crnogorac kojoj je za malo izmaklo postolje. Bila je odlična u prvom delu trke, vukla je i stalno bila u prvim pozicijama, ali  na žalost finiš nije delo ukrasio i za malo je pretekla bicikliskinja iz  Poljske. Upisala je još 25 svetskih bodova na sjajni ovogodišnji konto“.

U konkurenciji seniora, Aleksa Marić iz Crvene zvezde je završio na 35. mestu sa šest i po minuta zaostaka u odnosu na  pobednika Mareka Konva iz Poljske.

Jelena Erić  je drugo mesto u kategoriji juniorki osvojila sa skoro sedam minuta zaostatka u odnosu na Dinu Gorduk iz Ukrajine. Sjajan rezultat ostvario je i Marko Kasapović (BK Novi Sad) koji je u trci kadeta bio drugi, sa minut i po zaostatka iza Hrvata Marina Zorka. Omladinac Jednote iz Šida Aleksandar Roman bio je peti junior, šest i po minuta iza Izraelca Amita Krispila.

bajsologija.rs

Komentari