Naredba vođe: Svi kupite bicikl

/ 23.08.2013
Predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov naredio je svim radno sposobnim građanima da kupe bicikl, kako bi bili spremni za biciklijadu 1. septembra.

Naime, prvog dana septembra država organizuje masovnu biciklijadu i nije red, smatra prvi čovek Turkmenistana, da manifestaciju osmišljenoj na najvišem nivou pun doprinos ne da i građanstvo i državni apart, prenose Fonet i Mondo.

Berdimuhamedov je nedavno odobrio četvorogodišnji program za razvoj sporta u Turkmenistanu koji lično reklamira, pa je potonja naredba samo svojevrsno sprovođenje akcionog plana koji je počeo sa obavezom da se za biciklijadu spreme svi državni službenici i studenti.
“Ova kampanja će vam pomoći da poboljšate svoje zdravlje, uticaće na vaše razmišljanje o očuvanju životne sredine, ali i promovisati biciklizam”, kazao je predsednik Turkmenistana.
Berdimuhamedov očekuje da će narednog meseca u biciklističkoj trci učestvovati više od pet miliona ljudi.
Iako su odmah posle proglasa predsednika cene bicikala naglo porasle, Berdimuhamedov zahteva da do 1. septembra sve radno sposobne osobe, učenici i studenti imaju bicikle.

Izvor: B92

Komentari