Jovan Zekavica 19. u Beogradu

Mladi biciklista čačanskog Borca, Jovan Zekavica, osvojio je 19. mesto u sprintu grupe do 27 biciklista na cilju druge trke „Banja Luka - Beograd“, vožene ne stazi od 123km, od Bjenjine do Beograda.

Na 34. i 35. mesto plasirali su se Marko Stanković i Miloš Borisavljević, obojica iz CCN Metalca iz Kraljeva, sa 11 sekundi zaostatka.

– Nije mi odgovarala ovako kratka staza, bilo je bolje prvog dana kada sam osvojio osmo mesto i tri svetska boda- rekao je Jovan Zekavica koji je na ovoj trci bio deo kombinovane ekipe čačanskog Borca i Železničara MBN iz Niša.- Sprint je bio dugačak i jak, ali nisam uspeo da se probijem do čela.

Trener čačanskog Borca, Predrag Prokić, nekadašnji sjajni biciklista, je bio ljut na svoje takmičare:

– Ništa što smo se dogovorili nisu poslušali. Sa takvim odnosom prema taktici, ne može se do visokog plasmana.

Marko Stanković iz CCN Metalca je na probušenoj gumi došao do cilj:

– Imao sam defekt na oko tri kilometra do cilja, zadnja guma je pukla i to me je omelo. Nije bilo šanse da sprintam. Bio je i jedan pad kod petlje Mosta na Adi tako da su nam se poremetili planovi.

Defekt na zadnjem točku kod Beogradskog sajma imao je i Ivan Sević koji vozi za rumunski Tušnad, koji je u prvoj trci od Banja Luke do Brčkog bio sedmi i osvojio šest bodova, prvi put u sezoni.

Sa karavanom je u Beograd stigao i Esad Hasanović, iz kragujevačkog Radničkog, koji je spektakularno pao u kriterijumu u petak kada je zakačio pedalom ivičnjak i potom udario u banderu. Srećom, pad je završen samo sa manjim ogrebotinama.

Pobedio je Slovenac Matej Mugerli koji je stazu prešao za 2:52,12 časova prosečnom brzinom od 42,1 km na čas. Odsprintao je dvojicu Austrijanaca Markusa Ejberga i Jana Sokola. Mugerli je bio treći, a Sokol drugi u prvoj trci.

– Ivan Stević nije imao sreće, a ostali su pružili koliko su mogli u dosta jakoj konkurenciji i ipak smo upisali devet bodova – komentar je Radiše Čubrića, trenera CCN Metalca i selektora seniorske reprezentacije. –  Subotički olimpijac, Gabor Kasa, razboleo se i nije startovao.

Direktor Partizana, Branko Banović, i direktor trke Dušan Banović podelili su trofeje na počasnoj bini. Posebno je nagrađena ekipa saobraćajne policije MUP Srbije koju je predvodio Miloš Popović. Njemu je pripala i plaketa BK Partizan, kao i Ivanu Selaku iz klinike Anlave, komesaru UCI na trci Mladenu Durlanu (Hrvatska) i novinaru TV Vojvodina, Lazi Bakmazu.

bajsologija.rs

Komentari