Hasanoviću „Velika nagrada Čubure“

Esad Hasanović, biciklistički reprezentativac Radničkog iz Kragujevca pobednik je na 14. „Velike nagrade Čubue“ koju je organizovana, pod pokroviteljstvom Opštine Vračar, klub „Valeks“ uz podršku SUR Mara, Pekare Toma, SD Obilić, Unior Tels alata, AMK Vračar, Galvano tehnike i Lorena, a prelazni pehar za najbolju seniorsku ekipu je obezbedila trka „Kroz Srbiju“.

Hasanović je stazu od 112 klimetra od Beograda preko Ralje, Kosmaja, Đurinaca do Resnika gde je bio cilj kod tržnog centra „Avala grad“, prešao za 2:47,33 časova i za 15 sekundi pretakao Marka Danilovića (Borac) na drugom mestu, dok je treći trku završio Goran Šmelcerović iz kragujevačkog Radničkog, što je doprinelo da seniorski tim Radničkog osvoji i prvo mesto u ekipnom poretku.

Brdski cilj na Kosmaju osvojio je Jovan Zekavica iz čačanskog Borca.

Najbolji junior na istoj stazi bio je gost iz Vinkovaca Filip Čengić, koji je zabeležio vreme 2:48,58 časova. Milan Dragojević (Spartak, Subotica) je bio drugi, dok je treće mesto pripalo Luki Koturu iz Partizana. Bodovi za treće mesto za Ligu Srbije pripali su četvrto plasiranom Saši Selakoviću („Boba“, Valjevo). Najbolja junioska ekipa je Železničar MBN.

U konkurenciji dama pobedila je Jelena Erić iz CCN Metalca, dok je najbolji kadet na stazi od 47 km bio bio Nikola Rosić iz Šumadije (Aranđelovac). U trci mlađih kadeta, takođe na 47 km, pobedio je Veljko Stojnić (S tim Sombor).

Učestvovalo je 119 vozača (54 seniora i junora i 65 kadeta, mlađih kadeta i žena) iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore. Organizator, klub Valeks, se posebeno zahvalio saobraćajnoj policiji i ekipama medicinske pomoći na brizi za bezbednost učesnika.

Na startu je učesnicima dobre rezultate poželeo Aleksandar Vantović osnivač kluba Valeks i legenda beogradskog biciklizma.

Ostali plasmani – žene (47 km): 1. Jelena Erić (CCN Metalac, Kraljevo), 2. Ivana Vilim (S tim, Sombor), 3. Neda Opačić (Avalski soko).

Kadeti: 1. Nikola Rosić (Šumadija), 2. Andrej Galović (Partizan), 3. Dario Nimčević (Spartak). Najbolja ekipa: Radnički (Kragujevac).

Mlađi kadeti: 1. Veljko Stojnić (S tim), 2. Nemanja Stojanović (CCN Metalac), 3. Andrija Joksimović (Partizan). Najbolja ekipa: S tim (Sombor).

Poslednjih pet pobednika „VN Čubure“ – 2013: Esad Hasanović, 2012. Dejan Marić, 2011. Nebojša Jovanović, 2010: Žolt Der, 2009. Ivan Stević.

Bajsologija.rs

Komentari