Esad Hasanović startovao pobedom

, / 06.04.2013
Esad Hasanović, reprezentativac kragujevačkog Radničkog pobedio je u prvoj trci Lige Srbije u drumskom biciklizmu „Velika nagrada Novog Sada“ na stazi od 105 km oko Kovilja, kod Novog Sada.

Hasanović, koji je lane na ovoj trci bio treći, zabeležio je vreme 2:38,19 časova i za 1,20 minuta pretekao Stefana Stefanovića, mladog reprezentativca čačanskog Borca. Treći je stigao Ivan Stević (OBK Beograd) sa 2,45 minuta zaostatka.

– Posle dva kruga izdvojili su se Hasanović i Stefanović – kaže selektor Radiša Čubrić koji je pratio trku i „snimao“ kandidate za trku u slovenačkom Šenčuru, u nedelju.- U finišu trke Hasanović je „skočio“ i ostavio Stefanovića, a Stević je pobegao iz grupe od osam biciklista i solo stigao na cilj.

Čubrić je za trku u kategoriji 1.2 u Sloveniji „Oko Šenčura“ u nedelju odredio Stefanovića, Jovana Zekavicu i Marka Danilovića (Borac), Marka Stankovića i Marka Polumirca (CCN Metalac).

– Stević je vozio rovit, još se oporavlja od jake prehlade i nisam ga pozvao za ovu trku – objasnio je Čubrić.-  Takođe, Nikola Kozomara iz OBK Beograda i Dejan Marić iz Radničkog će preskočiti ovu akciju. Ići će i kragujevački Radnički sa Jovanovićem, Hasanovićem, Šmelcerovićem, Đurđićem i gostom iz banjalučkog BSK, Kuveljom. Ova trka je na neki način izborna za „Kup nacija“ u Italiji od 16. do 20. aprila. Ima dobru konkurenciju, staza je dosta zahtevna i svako neka pokaže šta može’, zaključuje Čubrić.

hasanovic jovanovic i smelcereovic radnicki

U konkurenciji dama, prve bodove za Ligu Srbije upisale su Jelena Erić (CCN Metalac) koja je slavila ispred dve biciklistkinje BK Novi Sad, Jovane Crnogorac i Milice Rakić.

Nijedan srpski junior nije se popeo na postolje. Prva tri mesta osvojili su takmičari Sokola iz Vinkovaca (Hrvatska) Bruno Kristić, Filip Čengić i Zvonimir Jelinić.

U kadetskoj trci pobedio je Almin Hodžić (Trnava, Novi Pazar) ispred Alekse Radivojevića (Boba, Valjevo) i Marka Kasapovića (BK Novi Sad).

Veljko Stojnić (S tim, Sombor) pobedio je u trci mlađih kadeta ispred Adrijana Cindrića (Soko Vinkovci) i Nemanje Stojanovića (CCN Metalaca).

Organizator trke bio je klub Vojvodina iz Novog Sada, a trofeje je uručio direktor trke Borislav Subašić, zahvalivši se saobraćajnoj policiji na saradnji.

bajsologija.rs

Komentari