Degenkolbu prvi “klasik” u sezoni

, / 23.03.2015
Nemac Džon Degenkolb je bio najjači u Rimskoj ulici, pobedio je branioca titule Aleksandera Kristofa i postao šamion Milano-San Rema 2015.

26-godišnji vozač Džajant-Alpesina uspeo je da sa loše pozicije na završnom prvcu dođe do najveće pobede u karijeri.

Australijanac Majkl Metjuz iz Orika-GrinEdž tima je bio za nijansu brži od Petera Sagana, čime je kompletiran podijum 106. izdanja “La Primavere”, prve od pet legendarnih jednodnevnih trka.

Mnogi vozači, među kojima su bili i svetski šampion Mihal Kvjatkovski i pobednik iz 2013. Džerald Siolek, ostali su bez ikakve šanse nakon grupnog pada na spustu sa vrha Pođe, unutar poslednjih pet kilometara, 293km duge trke.

Velšanin Gerejnt Tomas iz Skaj tima i Italijan Dnijel Os iz BMC-a, impresivno su napali na pretposlednjem usponu, na Ćipresi, unutar poslednjih 20 kilometara.

Duo je imao diskretnu prednost na Pođu, ali im se na vrhu pridružio Osov kolega iz tima, Greg Van Avermaet.

Ali prednost begunaca se istopila na poslednjem spustu pre San Rema, ali je grupa sprintera, sa Markom Kevedišom i Andreom Grajpelom još uvek kasnila.

Predvođen veteranom Lokom Paolinijem, Kristof je krenuo u napad na blagoj uzbrdici blizu završnog pravca, ali je Degenkolb uspeo da uhvati Norvežanina i dođe do najveće pobede u karijeri.

Naredne sezone, na trasi trke biće izazovan uspon na Pompeianu, blizu cilja, tako da će dobar penjač poput Degenkolba ponovo sloviti za favorita.

Naredne stanice u sezoni “klasika” su Pari-Rube i Tur Flandrije, koje će Eurosport direktno pratiti.

Izvor: Eurosport               Foto: milansanremo.co.uk

Komentari