Bicikl Favorit s Tise vozi u Evropu

, / 05.07.2013
Češka kompanija "Favorit" počela je u pogonu u Bečeju montiranje bicikala, koji se prodaju isključivo na tržištu Evropske unije, prenosi "Dnevnik".

“Najpre smo zaposlili 15 radnika, koji rade u jednoj smeni i u hodu ih obučavaju majstori iz Češke”, kaže izvršni direktor “Favorita” za Srbiju, Igor Čapo.

Kako je naveo, dok traje taj period obuke, dnevni kapacitet je 50 montiranih bicikala, a uskoro će preći na željenih 100 dnevno, ili nešto više od 2.000 mesečno.
“Prvi kontingent izvoza kreće već u ponedeljak. Kako je potražnja za biciklima naše firme izuzetna, razmišljamo da uskoro uvedemo i drugu smenu, a to znači zaposlenje još 15 radnika”. 

favorit-rokycany (1)
Zamenica predsednika opštine Bečej Tamara Ivanišević je podsetila na to da je priča sa Česima počela još 2007. godine, ali se, evo, tek ove godine realizovala. Prvo je postignut dogovor o zakupu proizvodne hale na pet godina, uz verovatnoću da će se vreme zakupa duplirati. Uloženo je, zajedno s “Elektrodistribucijom Novi Sad”, oko četiri miliona dinara u elektro-radove, čime je napon električne energije doveden u optimalno stanje, ne samo za nesmetanu proizvodnju novog investitora nego i za sugrađane u Novom Selu, gde je lokacija proizvodnog pogona.
Vlasnik bečejske firme “Favorit” je češka kompanija “Mototrading”.

Izvor: Dnevnik / B92

Komentari