Bajskultura – savršen spoj biciklizma i kulture

/ 27.09.2013
Kada ste poslednji put posetili Muzej istorije Jugoslavije? Kada ste prošli Novim Beogradom i pomislili kako zapravo prolazite vrlo značajnim mestom kulturnog nasleđa? Kada ste išli poslednji put biciklom u muzej ili se biciklom vozili kroz muzej?

Ako su odgovori na sva ili većinu ovih pitanja – nikad, onda ste na pravom putu da to promenite samo jednim učešćem na turi Bajskulture – projekta Muzeja istorije Jugoslavije  koji aktivira kulturne resurse grada i nudi građanima mogućnost da aktivno i kreativno provedu slobodno vreme.

radna akcija

Projekat Bajskultura je kombinovana akcija zaštite kulturnog nasleđa i životne sredine u kontekstu održivog razvoja, nastao u želji da ukaže na doprinos koji svaki pojedinac može da pruži.

Tokom dva i po sata ove ture možete se lagano provozati sa kustoskinjama Muzeja istorije Jugoslavije i naučiti mnoge zanimljive stvari o izgradnji Novog Beograda, kao i tome ko je i kako gradio ovaj budući centar nove, socijalističke države.

1234456_586752511362307_563507068_n

Ture Bajskulture se održavaju svake subote u podne do kraja oktobra, u zavisnosti od vremenskih prilika a tokom ture imaćete priliku da obiđete Staro sajmište, CK, SIV, Hotel Jugoslaviju, Paviljone, Studenjak i ulicu Omladinskih brigada.

Prijava je obavezna i besplatna a može se obaviti za par minuta, preko sajta Bajskulture

pogled na novi beograd

Projekat Bajskulture započeo je pionirskim angažovanjem kustoskinja Muzeja istorije Jugoslavije a nedavno je dobio i podršku fondacije Kulturno nasleđe bez granica i Balkanske muzejske mreže. Projekat finansira Vlada Švedske a realizuje se uz podršku Gradske opštine Novi Beograd.

Bajskultura mapa NAZIVI ULICA 26 8 13

Danilo Ćurčić / Bajsologija.rs

 

 

Komentari