Amerikanac priznao: Armstrong se dopingovao od 21. godine, kao i posle raka testisa

, / 04.06.2020
Počeo sam da eksperimentišem 1996, kada sam pomislio: "Ako u mom telu postoji nešto dobro što bi trebalo da raste, neka to i radi."

LENS Armstrong još jednom je šokirao sportsku javnost. Američki biciklista (48), kojem je zbog dopinga oduzeto svih sedam titula sa Tur de Fransa, u najnovijem dokumentarnom filmu “Lance” priznao je da je od početka karijere koristio nedozvoljena sredstva.

– Imao sam 21 godinu kada sam postao profesionalac i odmah sam počeo da koristim kortizon. Četiri godine kasnije otkrio sam novi “čudotvorni lek”, hormon rasta. Počeo sam da eksperimentišem 1996, kada sam pomislio: “Ako u mom telu postoji nešto dobro što bi trebalo da raste, neka to i radi.” Ali ti hormoni mogu da podstiču i nešto loše. I oboleo sam od raka testisa – rekao je Armstrong.

Kada se izlečio i vratio na stazu, nije prestao da koristi nedozvoljena sredstva. Za takvo Lensovo ponašanje krivicu oseća i njegov očuh Teri, koji ističe da bez njega Armstrong ne bi bio šampiona kakav je bio, jer ga je trenirao “kao životinju”.

– Tukao me je, imao sam masnice – prisetio se najtežih trenutaka Armstrong.

Američki ESPN prvu od dve polusatne epizode filma emitovao je 24. maja.

Izvor: novosti.rs

Komentari