U Zrenjaninu 35 kilometara biciklističkih staza

, / 12.10.2016
U Zrenjaninu postoji gotovo 35 kilometara samostalnih biciklističkih staza, od kojih je oko 22 kilometra u samom gradu i oko 11 do okolnih naseljenih mesta - Aradca, Ečke i Kleka, po čemu je taj grad među vodećim u Srbiji.

Kako su saopštili iz Gradske uprave, Zrenjanin spada među vodeće gradove u Srbiji po toj specifičnoj vrsti saobraćajne infrastrukture i ne zaostaje previše za gradovima koji imaju najviše staza – Novim Sadom sa oko 65 kilometra i Beogradom sa oko 55 kilometra.

U rangu je sa Suboticom, koja ima staza u sličnoj dužini kao Zrenjanin.

Ove godine završena je gradnja nekoliko novih staza u gradu, a po rečima gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, lokalna samouprava želi da što više promoviše biciklizam, kao sredstvo prevoza i kao zdrav način života i rekreacije, jer Zrenjanin ima za to odlične mogućnosti.

U 2015. godini obnovljeno je i rekonstruisano 12 kilometara biciklističkih staza, a s investicijama je nastavljeno i u ovoj godini.

Duži deo trase prema Aradcu i Kleku dobio je i rasvetu, a gradski planeri u narednom periodu imaju zadatak da, osim izgradnje novih, povezuju i postojeće staze, kako bi bile što funkcionalnije.

Jedna od ideja jeste i povezivanje svih zrenjaninskih izletišta, što je delom već sprovedeno, a u planu je i izgradnja biciklističkih staza do Mužlje i kroz to naselje, kao i od Zrenjanina do Lazareva i od Lazareva do obližnje Zlatice.

Izvor: rtv.rs

Komentari