Tribina o biciklizmu i aktivizmu danas u KCNS

Debata "Bajs Sad - Novi Sad biciklistički grad" na temu biciklizma kao načina razmišljanja održaće se danas, 10. maja na Tribini mladih KCNS.

Ova debata spada u red “zelenih” zbog posvećenosti ekološkim pitanjima, a predstavlja susret laičke i stručne javnosti, institucija i osoba van njih. Pitanja koja se postavljaju, a o kojima će se diskutovati su:

– U čemu je praktična suština projekta “Novi Sad – zdrav grad” i da li je moguća njegova puna realizacija u postojećim finansijskim uslovima i delimično devastiranom urbanom ambijentu? Gde se biciklisti prepoznaju u okvirima zdravog grada i zašto su se samoorganizovali?

Učesnici tribine su:

– Dragica Jovišević, psiholog,
– Biljana Pavlović, arhitekta i urbanista
– Vladimir Mrkajić, naučni radnik i aktivista

Dobar primer građanskog samoorganizovanja i delotvornog aktivizma je Kritična masa Novosadske biciklističke inicijative, koju će predstaviti Agneš Ćurčić Asodi.

Organizatori će, zajedno sa učesnicima, na kraju uputiti javne zahteve i predloge nadležnima, sa ciljem da se utiče na odluke na lokalnom nivou ali i na zakonska rešenja kojima se preuzima odgovornost za sveukupan održivi razvoj društvene zajednice.

Autor i moderator tribine je Danilo Koprivica. Tribina počinje u 18 časova.

Izvor: 021.rs

Komentari