Takmičenje Samo ne autom! prvi put u Beogradu

Izazov pod nazivom Samo ne autom, deo je globalne inicijative Dan bez automobila, koja se u svetu već dve decenije obeležava svakog 22. septembra u okviru Evropske nedelje mobilnosti, a promoviše alternativna sredstva prevoza u svakodnevnoj saobraćajnoj komunikaciji.

Učešće u ovom takmičenju je besplatno, a kompanije i sve druge organizacije se pozivaju da prijave svoje timove zaposlenih, koji će tog dana svoja motorna vozila na putu za posao
zameniti ekološki održivim sredstvima prevoza i svoje poene sakupljati tako što će se voziti biciklom ili ići pešice. Kompanije i pojedince sa najviše sakupljenih poena, odnosno ređenih kilometara, kao i kompanije sa najvišim brojem prijavljenih takmičara, očekuju vredne nagrade.

Podaci evropskog istraživanja iz 2015. godine pokazuju da građani evropskih zemalja gotovo 40% ukupne vožnje biciklom provedu kao prevozno sredstvo do posla. U svakodnevnom
prevozu u Beogradu, 22-25% stanovnika koristi privatni automobil, 50% javni i gradski prevoz dok oko 25% njih ide pešice ili biciklom. Poređenja radi, Budimpešta (1,8 mil stanovnika) je broj gradskih biciklista uvećala 11 puta za poslednjih 20 godina. Više od 2/3 ispitanika koristi bicikl kao prevozno sredstvo do posla i nazad.

Misija kampanje Samo ne autom jeste da skrene pažnju javnosti na neophodnost čuvanja životne sredine kroz veće svakodnevno korišćenje alternativnih prevoznih sredstava, sa daleko manjom emisijom štetnih gasova. Upravo stoga, pozivamo kompanije i njihove zaposlene da pošalju prijave na email adresu samoneautom@gmail.com najkasnije do 20.septembra i budu sa nama deo globalne inicijative – jer svako od nas pojedinačno, a onda i svi zajedno možemo da utičemo na to da stvorimo lepši, zdraviji, bezbedniji i zabavniji Beograd!

Više informacija vidite 16 

Ime
Bicikl-
peške
Pređeni
kilometri
Broj
poena
Ekipa 1   bicikl
Ekipa 1   bicikl
Ekipa 1   bicikl
Ekipa 1  UKUPNO:
Ekipa 2 bicikl
Ekipa 2 bicikl
Ekipa 2 bicikl
Ekipa 2 UKUPNO:
Ekipa 3 bicikl
Ekipa 3 bicikl 
Ekipa 3 bicikl
Fondacija Hajnrih Bel UKUPNO:
Ekipa 4 bicikl
Ekipa 4 bicikl
Ekipa 4 bicikl
Ekipa 4 UKUPNO:
Ekipa 5 bicikl
Ekipa 5 bicikl
Ekipa 5 bicikl
Ekipa 5  UKUPNO:
Ekipa 6 bicikl
Ekipa 6 bicikl
Ekipa 6 peške
Ekipa 6  UKUPNO:

 

 

Instagram

Instagram has returned invalid data.
Akciju su podržali
Medijski sponzori