Prvi gradski kurir na biciklu

/ 02.10.2013
Zahvaljujući ideji Danijela Radvanjija od iduće nedelje Novi Sad će dobiti prvu kurirsku službu na biciklu. „Ciklo dostava“ radiće 24 sata dnevno, a kuriri će Novosađanima na kućnu adresu donositi sve što im je potrebno. I to za 90 dinara, koliko će biti dnevna, ili 150 dinara koliko je noćna tarifa.

ORIGINALNO – Ideja se rodila još pre dve godine, ali mi je trebalo dosta vremena da presečem i da se upustim u ovu priču. Posao mi treba, moram da zarađujem, pa sam odlučio da pokušam. Vozim bicikl rekreativno već tri godine, do sada sam prešao sigurno 25.000 kilometara i ovako ću spojiti lepo i korisno – priča Danijel, inače student Pravnog fakulteta.

Njegov neobični biznis pod nazivom „Ciklo dostava“ počinje s radom sledeće nedelje.
– Još traje proces registracije firme, čekam da mi stignu papiri i počinjem s radom. Dostava biciklom je uobičajena u drugim zemljama, a u Srbiji to radi još samo jedan momak u Pirotu. Kad vide dečka na biciklu, sa prikolicom, natrpanog svim i svačim – rančevima, korpom za hranu, kutijom za pice – Novosađani će znati da sam to ja – kaže on kroz šalu.
Okretanjem broja telefona u bilo koje doba dana ili noći svim onima koje mrzi da prošetaju ili ne mogu da izađu napolje, na kućni prag stizaće baš sve što zamisle.

– Dostavljaću sve. Ići ću u nabavku u prodavnice, kupovaću lekove, odlaziti po hranu u pekare, restorane, picerije, ići u optike, gvožđare, pa čak ću i plaćati račune. U svaki deo grada stižem za najviše 15 do 20 minuta, što je brže i od dostave automobilom – priča Radvanji.

Cena dostave biće 90 dinara od šest do 23 sata, a noćna 150 dinara.
– Dostavljaću po celom gradu, ali i po prigradskim naseljima, do nekih 20 kilometara van grada. Cena dostave u prigradskim naseljima biće ista kao i cena povratne karte gradskim autobusom – kaže on, dodajući da će kuriri na biciklu raditi neprestano, nebitno da li je plus 40 stepeni, da li pada kiša ili veje sneg.

Traži kurire

Radvanji je otvorio i konkurs za četiri kurira na biciklu. “Uslovi su da imaju bicikl i da imaju kondiciju da voze osam sati dnevno, što je do 40 pređenih kilometara. Treba dobro da poznaju grad i da se snalaze u gradskoj vožnji”, kaže Radvanji, dodajući da mu se svi zainteresovani mogu javiti na broj telefona 064/101-7677, što će ujedno biti i broj kurirske službe „Ciklo dostave“.

Izvor: 24 Sata

Komentari