Prijavi se za prvi Gravel maraton – Marš na Drinu

, / 08.07.2022
Serbia Upside Down i Tour De Fun organizuju prvi zvanični Gravel maraton u Srbiji!

Cilj je da napravi spoj sportsko-kuturno-turističko-istorijske manifestacije. Vozimo u znak sećanja na bitku na Mačkovom kamenu, koja se odigrala od 19. – 22. septembra 1914. – jedna od najkrvavijih bitaka prvog svetskog rata. Pored toga želja nam je da sa ostatkom sveta podelimo zadovoljstvo koje smo mi osećali vozeći se tim krajem u godišnje doba kada priroda poklanja ono najbolje što ima da ponudi. Nezasluženo nedovoljno promovisan deo Srbije koji pored brojnih prirodnih lepota ima i značajno istorijsko mesto. Staze za vožnju su dobro održavane, zanimljive – ne zahtevaju preteranu tehniku – samo malo sirove snage :).

Značajno je pomenuti da je ovaj kraj poznat i po tome što su osnivači lista Politika, braća Ribnikar dala svoj život boreći se u bitki na Mačkovom kamenu (Na Petrinom visu). Pored toga što su bili vrsni borci, braća Ribnikar su bili strastveni biciklisti. Prvi Šampionat Srbije organizovan je 5. oktobra 1897. na stazi Beograd – Smederevo – Beograd, gde je treće mesto zauzeo Vladislav Ribnikar. Sa druge strane, Darko Ribnikar je, inače, 1891. u Beogradu osnovao prvo srpsko biciklističko društvo.

Pozivamo vas da nam se pridružite na prvu Gravel vožnju u ovom delu Srbije i zajedno odamo počast poginulim borcima u najkrvavijoj bitci u prvom svetskom ratu. Želimo da uživamo u vožnji i pogledima koje priroda ima da ponudi. Organizovaćemo bržu i sporiju grupu kako bismo svi mogli podjednako da uživamo.

Datum

Gravel maraton: 17.septembar, subota, start u 11h.

Lokacija

Centralna tačka događaja je Krupanj, na oko 2h od Beograda.
Startno mesto će biti objavljeno naknadno, prijavite se kako biste dobili sve informacije na vreme.

Maraton / Prijava

Događaj je potpuno besplatan ali je prijava obavezna, kako bismo mogli da planiramo događaj. Iako nije zvanična trka, za gravel maraton imamo obezbeđene medalje za prva 3 mesta. Dozvoljeno je maraton voziti sledećim biciklima: Gravel / CX / MTB / Hibrid / E-Bike.

Svi prijavljeni imaju obezbeđen ručak na kraju vožnje kao i osveženje na dve kontrolne tačke tokom celog dana. Prevoz i smeštaj ko želi da ostane koji dan duže je o sopstvenom trošku.

Biće dostupne dve rute, mali i veliki maraton.

– Veliki maraton: https://www.komoot.com/tour/756626686
– Mali maraton: https://www.komoot.com/tour/832539080

Prijava: https://forms.gle/UAfZkWKBG761tekr9

 

Komentari