Počela sezona NS BAJK od 11.04. ponovo dostupno iznajmljivanje bicikla

Od 11. aprila je počela 12. sezona "Ns bajk", sistem iznajmljivanja bicikli u Novom Sadu koji realizuje JKP "Parking servis".

Zainteresovani za ovaj vid prevoza po gradu moći će da iznajme bicikle na 16 biciklističkih stanica. Sve stanice su automatizovane, što znači da je iznajmljivanje bicikala omogućeno 24 sata.

S početkom sezone novi korisnici mogu da se registruju na blagajni preduzeća u Ulici Filipa Višnjića 47 i to radnim danima i subotom od 9 do 19 časova.

Registracija podrazumeva izradu čipovane korisničke kartice po ceni od 600 dinara, što omogućava iznajmljivanje bicikala po ceni od 30 dinara za sat vremena, odnosno 170 dinara za ceo dan. I ove sezone korisnici mogu da se opredele za sezonsku pretplatu (po ceni od 1.100 dinara), odnosno da svakodnevno iznajme bicikl u trajanju od dva sata.

Sezonska pretplata predstavlja najpovoljniju tarifu za registrovane korisnike koji bicikl koriste kao prevoz do posla, fakulteta ili za obavljanje drugih svakodnevnih aktivnosti.

Evo gde će sve moći da se iznajme bicikle: Štrand, Spens, Železnička stanica, Srpsko narodno pozorište, Kampus Univerziteta, Detelinara I (Rumenačka ulica, kod “ABC centra”), Novo naselje (Bulevar Jovana Dučića), Liman 3 (Dom zdravlja), Liman 3 (NIS), Petrovaradin (Preradovićeva ulica, kod pošte), Beogradski kej, Detelinara II (ugao ulica Kornelija Stankovića i Milenka Grčića), Futoška ulica (prekoputa kasarne “Dr Arčibald Rajs”), Telep (Bulevar patrijarha Pavla), Rotkvarija (Bulevar kralja Petra Prvog, u blizini raskrsnice sa Kisačkom ulicom) i Bulevar Evrope (u blizini raskrsnice sa Hadži Ruvimovom ulicom).

Takođe, na internet prezentaciji “NS bajk” sistema i sa Gugl prodavnice (Play Store) može se preuzeti android aplikacija koja sadrži informacije o lokacijama stanica za iznajmljivanje, pregled broja trenutno raspoloživih bicikala, kao i broj slobodnih mesta za razduživanje bicikala za svaku od stanica, u realnom vremenu, prenosi Dnevnik.

Izvor: blic.rs

Komentari