Pitali smo… Ivana Zeljkovića

Od danas Bajsologija će svake nedelje objavljivati jedan intervju sa nekim od biciklista za koje i niste znali da su biciklisti – iz sveta sporta, umetnosti, kulture, nauke, kako se ono kaže „sa poznatima“. Prvi u nizu koji objavljujemo je intervju sa Ivanom Zeljkovićem, TV voditeljem i producentom koji nam je sigurno najpoznatiji po tome što je vodio čuveni kviz „Želite li da postanete milioner“. Posle ovog intevjua možda nam postane poznati i po tome što vozi bicikl.

Kada si naučio da voziš bajs?

Relativno kasno sam naučio da vozim bajs, sa 5 godina.

Da li se sećaš ko te učio vožnji?

Mislim da su tata i mama bili veoma uporni podjednako.

Kada si dobio prvi bajs, koji je to bajs bio?

Prvo sam imao jednu plavu poniku na kojoj sam kasnije ugradio čak i banana” sedište. Kasnije, kao tinejdžer dobio sam BMX kome sam vadio dušu. U moje vreme, bila su takmičenja iz vožnje bicikla u školi… Bio sam solidan, znam da smo išli na neka opštinska, republička…

Da li se sećaš prvog pada sa bicikla?

Ih, ne sećam se baš prvog ali se sećam jednog – moglo je da me ne bude. Kako sam živeo na Dorćolu, često sam se vozio oko 25. maja do koga ima jedan podvožnjak koji mora da se prođe. Nama je bilo zanimljivo da se jako zaletimo kroz njega. Jednom sam vozio brzo a na izlazu mi se upetljala pertla ( jer je tada bilo prokleto cool da se nose odvezane pertle ) i preleteo sam preko bicikla, direktno na glavu. Srećom, bilo je blizu kuće. Otišao sam kući a pošto mi nije bilo dobro, odveli su me na snimanje u bolnicu gde mi je ustanovljen blaži potres mozga… (što verovatno objašnjava mnoge stvari).

Da li sada voziš bicikl i koji je to bicikl?

Pošto je sport za koji sam se opredelio TRIATLON, bicikl mi je jedno od osnovnih sredstava. Sada vozim neku staru “trkacalicu” – FLANDRIA . Ali i to će se uskoro promeniti… Mada je stvarno odličan bike.

575849_282474848556512_252339676_n

Koliko često sada voziš?

Malo je potrajala zimska sezona ali sada, čim se oporavim od intervencije na kolenu, moram da vozim skoro svaki dan!

Kako kažeš – bicikl ili bajs?

Bajk.

Bajsologija.rs

Komentari