Nova pobeda Grajpela, Martin zadržao žutu majicu

/ 08.07.2015
Nemački biciklista Andre Grajpel pobedio je danas u petoj etapi Trke kroz Francusku, pošto je na deonici od Arena do Amijena sprintom ostavio iza sebe Petera Sagana i Marka Kavendiša.Popularni "Gorila", koji je taj nadimak dobio zbog svoje snažne građe, osvojio je tako svoju drugu etapu na ovogodišnjem Turu, a do trijumfa je ponovo došao sjajnim sprintom.

Aleksander Kristof je snažno sprintao ka cilju, uz Kavendiša “za vratom”, ali Britanac nije uspevao da pretekne Norvežanina. Samo da bi se Grajpel “odlepio”, pretekao Sagana i prošao prvi kroz cilj u velikom stilu.

Peta etapa bila je dugačka 189,5 kilometara i vozila se od Arasa do Amijena. Grajpel je tako povećao prednost u bodovima i zadržao zelenu majicu, sa 32 boda više od Slovaka Sagana.


“Radujem se što sam do sada pobedio u dve etape, samo je šteta što ne mogu da budem na podijumu s celim timom. Svi su uradili sjajan posao za mene danas”, rekao je Grajpel.

Vozači iz Nemačke pobedili su tri etape od dosadašnjih pet. Žutu majicu zadržao je Toni Martin.

“Tri etape i žuta majica za Nemačku! Neverovatno! Nismo mogli ni da sanjamo o boljem početku. Ovo je dobro za navijače, povratili smo svoj ugled”, rekao je Martin odmah posle trke.


Na 25 kilometara do cilja, ponovo se desio veliki udes, kada je oko 30 vozača palo, ali je brzina bila umerena, tako da izgleda da niko nije ozbiljnije povređen.

Izvor: Beta.rs                      Foto: Tour de France

Komentari