Na Telepu otvorena nova „NS bike” stanica

/ 05.10.2018
Na Telepu je puštena u rad nova „NS bike” stanica za iznajmljivanje bicikala. Stanica se nalazi na Bulevaru patrijarha Pavla, između ulica Feješ Klare i Jožefa Atile.

Direktor JKP „Parking servis” Stevan Lugonja ovom prilikom je izjavio:

„NS bike od danas je bogatiji za još jednu stanicu za iznajmljivanje bicikala, četrnaestu po redu, čime postaje veoma ozbiljan sistem alternativnog prevoza po gradu. Izgradnjom stanice na Bulevaru patrijarha Pavla povezali smo i ovaj deo grada, a posebna prednost ove lokacije su i dobre biciklističke staze. I ova stanica je automatizovana, što znači da se bicikli mogu iznajmljivati 24 sata. Od ove godine dostupna je i mobilna aplikacija koja, uz mogućnost navigacije, u realnom vremenu pruža informacije o lokacijama svih stanica, informacije o broju trenutno raspoloživih bicikala na stanicama, kao i informacije o broju slobodnih mesta za razduživanje bicikala“ – istakao je direktor JKP „Parking servis” Lugonja.

Otvaranju stanice prisustvovao je i direktor Turističke organizacije Novog Sada (TONS) Branislav Knežević, koji je istakao da TONS podržava razvoj „NS bike” sistema kao dela turističke ponude Novog Sada.

„Posebno mi je drago što je ova stanica za iznajmljivanje bicikala otvorena upravo na Svetski dan turizma – posvećen digitalnim tehnologijama, a „Parking servis” je napravio vrlo korisnu aplikaciju zahvaljujući kojoj turisti mogu da saznaju gde se sve stanice nalaze i kako mogu da koriste bicikle. Cikloturizam je izuzetno važan – zbog toga smo pre dve godine uradili biciklističku mapu Novog Sada koju ćemo ažurirati novim lokacijama za iznajmljivanje bicikala“ – rekao je direktor TONS-a Branislav Knežević.

IZVOR: balkantv.rs

Komentari