Kasa za petama Deru, Kozomara treći!

Gabor Kasa, olimpijac subotičkog Spartaka, osvojio je drugo mesto u prvom delu 35. biciklističke trke „Kroz Vojvodinu“ na stazi od Novog Sada preko Bačke Palanke, Odžaka, Bogojeva do Apatina u dužini od 127 kilometara.

Posle 2:57,36 časova vožnje, pobedio je nekadašnji srpski reprezentativac, sada sa mađarskim pasošem Žolt Der kao gost u miks timu BK Velo Novi Sad, dok je treće mesto pripalo Nikoli Kozomari iz OBK Beograda.

Organizatori, vredni biciklistički radnici BS Vojvodine, predvođeni predsednikom Nebojšom Subićem, ove godine su odlučili da startuju i juniori i prijatno je iznenadio pobedom omladinski reprezentativac Spartaka iz Subotice Milan Dragojević u vremenu 3:04,00 časova. Drugo i treće mesto pripalo je slovačkim junošama Danisu Baski i Mihalu Busfiju.

Trka se vozi pod pokroviteljstvom Vlade Vojvodine i uz veliku pomoć gradova etapnih mesta Žablja i Apatina, saobraćajne policije i lekarskog tima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad. Učestvuje oko 80 biciklista iz Češke, Mađarske, Slovačke, Bugarske, Hrvatske i Srbije (Partizan, OBK Beograd, Borac – Čačak, Radnički – Kragujevac, As -Apatin, Metalac – Kraljevo, Spartak – Subotica i Velo – Novi Sad)..

Drugog dana, 15. septembra voziće se od Apatina, gde je start u 10 časova, preko Sombora, Kule, Vrbasa, Srbobrana, Temerina do Žablja. Karavan će iz Žablja izaći na put M 7 Zrenjanin – Novi Sad i vratiće se u Žabalj, gde će biti cilj oko 13,30 časova. U periodu trke biće privremene obustave saobraćaja na ovim pravcima.

Bajsologija.rs

 

Komentari