Karaburmom na dva točka: Pomeren rok za dostavljanje ponuda za izgradnju biciklističke staze u Višnjičkoj

, / 18.12.2018
Po ugledu na komšije iz centra grada ili Novog Beograda, i sugrađani sa Karaburme dobiće biciklističku stazu duž Višnjičke ulice, ali će na njenu izgradnju morati još da se strpe, budući da je poziv za podnošenje ponuda za izvođenje radova u saobraćajnici danas zvačino produžen.

Proletos je, naime, Grad raspisao konkurs za pomenute radove koji bi trebalo da rezultiraju stazom od ugla Višnjičke sa Ulicom Mije Kovačevića pa do njene raskrsnice sa Mirijevskim bulevarom. Kako je “Blic” tada pisao, rok za dostavljanje ponuda bio je 25. april.

Ipak, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda na svom sajtu objavila je novi poziv za dostavu ponuda, a u kojem se navodi da se one mogu proslediti do 16. januara 2019. godine, kada je zakazano i njihovo otvaranje.

Planovi uređenja saobraćajnice, s druge strane, ostali su isti – staza će biti dvosmerna, sa po jednom trakom u svakom smeru i ukupne širine 2,2 metra. Razdelno ostrvo na kojem će se ona naći široko je oko sedam metara, pa će prostor između staze i obostrane kolovozne površine činiti zeleni pojas, širok oko 2,4 metra, piše u konkursnoj dokumentaciji.

Podsetimo, pomenuto rešenje otvorilo je raspravu među vozačima bicikala, a glavna tema diskusije bilo je pitanje bezbednosti vožnje razdelnim kolovoznim ostrvom.

IZVOR: blic.rs

Komentari