Kako da voziš bicikl u suknji, a da ne…

Trik koji će vam to omogućiti je vrlo jednostavan.

Dame znaju da suknje i haljine nisu baš najpraktičnija odeća za vožnju biciklom, još ako malo dune vetar…

Srećom, postoji jednostavan trik koji može rešiti ovaj problem, a smislila ga je Džoana Holtan iz Edinburga. Sve što vam treba su metalni novčić i gumica za tegle.

Ovaj neverovatno jednostavan trik podrazumeva da na haljini/suknji napravite privremeno “dugme”, tako što ćete pričvrstiti novčić na deo haljine između butina. Poenta je da novčić odnosno “dugme” spoji prednju i zadnju stranu haljine, a materijal ćete za novčić pričvrstiti tako što ćete namotati gumicu oko novčića.

Dakle, metalna parica koja se ovom prilikom pretvara u dugme spaja zadnji i prednji deo haljine, tako da ona privremeno izgleda kao šorts.

“Vozim bicikl svakog dana, a obožavam da nosim suknje. Teško mi je da vozim bicikl u suknji ili haljini, naročito kada duva vetar, a da mi pritom ne sevne zadnjica”, objašnjava Džoana.

Ona inače planira da napravi sličan proizvod koji će se prodavati, a deo novca od prodaje će biti poklonjen avganistanskom ženskom biciklističkom timu – ove dame pišu istoriju jer su to prve Avganistanke koje se takmiče na svetskim događajima, a Džoana želi da im pomogne.

 

Izvor: Mondo.rs

Komentari