Ivan Stević vicešampion Balkana!

, / 11.05.2013
Ivan Stević, srpski olimpijac zauzeo je sedmo mesto u klasiku „Beograd – Čačak“ ali mu je i to bilo dovoljno da osvoji vicešampionsku titulu u drumskoj trci na Prvenstvu Balkana za koji se bodovala ova trka.

Steviću je ovo druga balkanska medalja, zlatnu ima sa šamionata u Tekirdagu u Turskoj 2009.

„Stević nije u formi, ali je još uvek naš najbolji biciklista“, nije štedeo reči hvale za dvostrukog olimpijca selektor Radiša Čubrić.Čubrić dodaje: „Slovenci su dominirali, došli su sa jakim timom i parirali su im jedino profesionalci iz mađarskog Utensilnorda za koje vozi nekadašnji srpski reprezentativac Žolt Der koji je završio trku na petom mestu“.

Osvajanjem četvrtog mesta Reѕep Unalan iz Turske osvojio je balkansku titulu, dok je Haralampost Kastratas iz Grčke osvojenim devetim mestom stigao do balkanske bronze.

Na trci je pobedio Slovenac Matej Mugerli (Adrija) koji je stazu od 140 km od Beograda do Čačka preko Rudnika prešao za 3:06,34 časova. Bio je pet sekundi brži od drugoplasiranog Petera Kuštora (Mađarska, Utensilnord) dok je Tomaž Nose (Slovenija, Adrija) na trećem mestu imao devet sekundi zaostatka. Unalan iz Turske predvodio je veliku grupu koja je došla na cilj sa 2,11 minuta zaostatka  i osvojio četvrto mesto. U istom vremenu sedmo mesto pripalo je Steviću, deseti je bio Marko Stanković (CCN Metalac), 13. Marko Danilović (Borac), 19. Miloš Borisavljević (CCN Metalac), 21. Dejan Marić (Radnički), 22. Stefan Stefanović (Borac) svi sa 2,11 minuta zaostatka.

Jedini srpski klasik organizovao je klub Borac iz Čačka uz veliku podršku društveno sportskih i privrednih organizacija grada. Trka je bodovana i za Ligu Srbije u drumskom biciklizmu.

bajsologija.rs

Komentari