Električni bicikl iz Beograda svetska atrakcija!

, / 28.05.2016
Mladi tim beogradske start-ap kompanije „Ono bajks“ predstavio je na festivalu "Pioneers" u Beču električni bicikl koji je izazvao veliku pažnju posetilaca i investitora, saopštila je Privredna komora Srbije.

Električni bicikl “Archont” (fotografija iznad, izvor: facebook.com) omogućava maksimalnu udobnost vozaču koji bateriju inače jakog motora može da prilagodi svojim potrebama.

Izvršni direktor kompanije „Ono bajks“ Marko Šćepanović tvrdi da je reč o jedinstvenom proizvodu jer predstavlja „ručni rad koji se izdvaja dizajnom i tehnologijom“.

„Kratkoročni cilj naše kompanije bio je da se predstavimo svetskoj javnosti i pozicioniramo na svetskom tržištu kao jedan od ključnih brendova u industriji električnih bicikala“, istakao je Šćepanović.

Bicikl-Ono

Jedan od ciljeva te start-ap kompanije, koja se u Beču predstavila uz podršku Privredne komore Srbije (PKS), jeste razvoj tehnologije i proizvodnje u Srbiji elektromotora koji pokreće bicikle.

„Verujemo da će ovaj bicikl postati izvozni proizvod srpske pameti i kreativnosti. Posebno nas raduje što su iz Beča stigle vesti o interesovanju investitora iz sveta za naš proizvod“, otkrio je predsednik PKS, Marko Čadež.

Priče o mladom srpskom timu već su objavili londonski Gardijan i drugi magazini, kao i specijalizovani biciklistički, dizajnerski blogovi i forumi u svetu.

Izvor: rts.rs

Komentari