Biciklizam na planinama Srbije!

, / 06.04.2017
U našoj zemlji postoji dosta ljubitelja biciklizma, a zadnjih godina sve je više turista.

Biciklizam je pravo opuštanje, rekreacija i uživanje za one ljude koji uživaju u fizičkoj aktivnoti, istraživanju novih predela i upoznavanju ljudi. Naša zemlja ima predivne krajeve i uređene staze koje ljubitelji ovog sporta mogu posetiti. Izdvojili smo nekolicinu planinskih biciklističkih destinacija:

TARA

Planina Tara obiluje prelepim krajolicima, dobro asfaltiranim putevima i stabilnim makadamima. Brojni šumski putevi i izazovan teren pružiće iskusnim biciklistima potrebnu dozu uzbuđenja. U okviru ovog nacionalnog parka uređena je mreža biciklističkih staza koja prolazi kroz najlepše delove Tare.

ZLATIBOR

Ukoliko volite da se opustite i uživate u blagom terenu Zlatibor je vaša destinacija. U centru možete iznajmiti bicikle, a od skoro na Torniku postoji i uređena biciklistička staza koju koriste i rekreativci i profesionalci.

OKOLINA SJENICE

Pešter nema uređene biciklističke staze, iako ovde prolazi redovna etapa biciklističke rute kroz Srbiju. Ovaj teren prosto je stvoren za biciklizam i to znaju mnogi rekreativci i sportisti.

KOPAONIK

Kopaonik od skoro ima uređene biciklističke staze. Pored velikih lepota ove planine, gurmanskih uživanja i dobrog provoda, moći ćete da preveze svoju biciklu i žičarom sa Pančićevog vrha.

Komentari