Biciklisti Hemofarma sve bliže Srbiji

, / 27.07.2016
Šestoro biciklista, entuzijasta i humanista, koji su na dvotočkašima prošle nedelje krenuli iz Nemačke, ka Srbiji, polako se približava našim granicama.

Goran, Marinel, Saša, Vesna, Vladimir, Danijela, svi zaposleni u Hemofarmu,  vožnjom od 1400 kilometara od Bad Vilbela do Vršca promovišu kapmanju “Produži život, najvažniji poziv u životu”, koju , kao partner Ministarstva zdravlja, sprovodi Hemofarm Fondacija.

Sa porukom o važnosti donorstva i značaju transplantacija, biciklisti  od Bratislave voze ka Vršcu, stazama koje nisu uvek idealne, naročito ne posle letnjih pljuskova.

pr-hemofarm-1469517651-956507

Kako  je za sajt Kurira ispričao Manuel  Bokšan, nevolja je što je na magistralnim putevima zabranjeno za bicikliste, pa su bili prinudjeni da voze neasfaltiranik putevima, kroz Slovačku.

Malo smo se namučili ali naš entuzijazam ništa nije umanjilo. Zato mozda okasnimo jedan dan, pa stignemo umesto 30. Dan posle 31. U nedelju.  Razlog je što po ovakvim zemljanim stazama vozimo sporije.

pr-hemofarm-produzi-zivot-1469517717-956509

Vesna Grbić, objašnjava da se vožnjom po zemljanim putevima gubi mnogo više snage.

Jedino je dobro što ima mnogo hladovine,  pa nije vruće.

U ovom trenutku biciklisti Hemofarma idu ka Budimšpešti.

pr-hemofarm-produzi-zivot-1469517754-956511

Teško je zamisliti koliko je biciklista u ovom trenutku u vožnji po evropskim zemljama.

Sve dok nismo krenuli na ovaj put nisam ni imao predstvau koliko mnogo ljudi vozi bicikl i koliko se njih leti upušta u ovakve avanture. Mnogo njih smo upoznali, ali većina je iz privatnih razloga krenula na put, rekreacija, avantura,  testiranje duha i tela. Jedino naša ekipa ima humani motiv  da promoviše kampanju “Produži život, najvažniji poziv”, kaže Saša  Maričić.

 

Inače biciklisti  su  dva dana proveli u Beču, gde su na svakom koraku ostavljali “trag” o kampanji “ Produži život”.

pr-hemofarm-produzi-zivot-1469517824-956519

U nedelju, 24. Jula, čuvenim biciklističkim putem  VELO 6, koji vodi pored Dunava, vozili su ka Slovačkoj.

To je bio dan zbog koga se voli biciklizam, ne juris kilometre, nema guzve na putu, van saobraćaja si, opustis se i klizis kroz prelepe predele, prica Goran Manić utiske sa staze od Beča do Bratislave.

pr-hemofarm-produzi-zivot-1469517890-956523

Podsetimo, kako je nas sajt već pisao, šestoro zaposlenih iz Hemofarma promovišući  kampanju “Produži život, najvažiji poziv”, voze 1400 kilometara od Bad Vilbela u Nemačkoj, gde je sedište STADA Grupe, do Vršca gde je najveća Hemofarmova fabrika. U Vršac bi trebalo da stignu tokom ovog vikenda.

Izvor: Kurir.rs

Komentari