Beogradska Biciklijada 19. maja pod sloganom „Bezbedni na biciklu“

Beogradska Biciklijada 16. po redu biće održana u nedelju 19. maja pod sloganom „Bezbedni na biciklu“, najavila je danas Asocijacija „Sport za sve“.

„Za poslednjih 16. godina, Beogradska biciklijada je postala vodeća manifestacija te vrste u regionu. Tradicionalno više hiljada učesnika svih uzrasta kategorija učestvuje u laganoj, rekrativnoj vožnji sa nekoliko osnovnih poruka: biciklom do zdravlja, biciklom do posla, bezbedni na biciklu, ekološka dimenzija rekreativnom biciklizma i turistička promocija Beograda“, navode iz Asocijacije „Sport za sve“ koja i organizuje ovaj sportski događaj.

Početak manifestacije zakazan je za 10.30 časova na platou ispred SRPC „Milan Gale Muškatirović“, gde će učesnici dobiti instrukcije, da biciklijada nije trka, već rekreativna vožnja, ali i sve informacije vezane za ekološku dimenziju i recikliranje.

U 11 časova na znak direktora Biciklijade, kolona će lagano krenuti biciklističkom stazom do cilja, Ade Ciganlije. Po dolasku na cilj, na bini počinje zabavno muzički program, obraćanje sponzora i nagradna lutrija. Program se završava oko 13 časova.

Ovogodišnja Beogradska Biciklijada održava se pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda i uz partnere Agenciju za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i JP Ada Ciganlija.

Izvor: danas.rs

Komentari