Dan izazova "Samo ne autom"

Da li ste znali da vožnja bicikla ili pešačenje do posla i nazad, umesto vožnje kola, umanjuje emisiju štetnih gasova za najmanje 1,3 kilograma na svakih 10km?

Izazov pod nazivom Samo ne autom kojim se promovišu alternativna sredstva prevoza u svakodnevnoj saobraćajnoj komunikaciji biće ponovo održan u Beogradu stim da kompanije koje imaju predstavništva po Srbiji mogu da prijave svoju ekipu kao jedan tim.

Ovog leta, Samo ne autom održava test fazu izazova od 03. do 05. jula 2019. godine, kada ćemo pokušati da testiramo aplikaciju “Samo ne autom” i spremimo se za sledeci izazov Samo ne autom.

 

U ovom trodnevnom izazovu učestvuju ekipe čiji će se članovi tih dana ’boriti’ za poene i kilometre pređene pešice, elektro biciklom, biciklom trotinetom ili rolerima  na svom putu do posla, a najvredniji takmičari i takmičarke, kao i kompanije će za to biti nagrađeni.

Sve što je potrebno da biste učestvovali je da nam pošaljete ekipnu prijavu i da nakon toga instalirate besplatnu aplikaciju “Samo ne autom” preko koje ćemo pratiti pređene razdaljine tokom trajanja takmičenja. Prijave se primaju do 02. jula preko jednostavnog FORMULARA.

Misija kampanje je da skrene pažnju javnosti na neophodnost čuvanja životne sredine kroz veće svakodnevno korišćenje alternativnih prevoznih sredstava, sa daleko manjom emisijom štetnih gasova.

Ukoliko je ovo i Vaša želja, pozivamo vas da nam pošaljete svoju kompanijsku prijavu i da budete deo globalne inicijative – jer svako od nas pojedinačno a onda svi zajedno možemo da utiče na to da stvorimo lepšu, zdraviju, bezbedniju  i zabavniju Srbiju!

Pratite takmičenje

Pravilnik takmičenja

Način takmičenja: Ekipno takmičenje

Broj učesnika: minimum 3 učesnika po ekipi / organizaciji

Broj ekipa nije ograničen

Trajanje takmičenja: 3 dan (03 – 05.07.2019. )

Mehanizamtakmičenja:

Kompanije/organizacije prijavljuju ekipe od minimum 3 učesnika koje će tih dana na …

Mehanizam takmičenja

Kompanije/organizacije prijavljuju ekipe od minimum 3 učesnika koje će tih dana na posao doći biciklom, pešice, trotinetom ili na rolerima. Svaki takmičar/ka obavezan je da na svoj mobilni telefon instalira aplikaciju Samo ne autom, na kojoj će otvoriti profil i koju će aktivirati kada izađe iz stana. U zavisnosti da li takmičar/ka dolazi na posao biciklom, pešice, trotinetom ili na rolerima odabraće adekvatnu opciju na samom početku aplikacije (opciju bicikl za dolazak na posao biciklom ili trotinetom a opciju pešice za dolazak na posao pešice ili na rolerima).

Proglašenje pobednika

Sistem bodovanja:

Ekipno:  ukupna pređena kilometraža biciklom ili trotinetom se množi sa 8

ukupna pređena kilometraža električnim biciklom se množi sa 7

ukupna pređena kilometraža pešice ili na rolerima se množi sa 10

ukupan broj bodova se sabira i deli sa brojem takmičara u ekipi
Pobednik takmičenja je ona ekipa koja ima najveći broj osvojenih bodova po takmičaru/ki

Pojedinačno:  ukupna pređena kilometraža biciklom ili …

Ime
Bicikl-
peške
Pređeni
kilometri
Broj
poena
Ekipa 1   bicikl
Ekipa 1   bicikl
Ekipa 1   bicikl
Ekipa 1  UKUPNO:
Ekipa 2 bicikl
Ekipa 2 bicikl
Ekipa 2 bicikl
Ekipa 2 UKUPNO:
Ekipa 3 bicikl
Ekipa 3 bicikl 
Ekipa 3 bicikl
Fondacija Hajnrih Bel UKUPNO:
Ekipa 4 bicikl
Ekipa 4 bicikl
Ekipa 4 bicikl
Ekipa 4 UKUPNO:
Ekipa 5 bicikl
Ekipa 5 bicikl
Ekipa 5 bicikl
Ekipa 5  UKUPNO:
Ekipa 6 bicikl
Ekipa 6 bicikl
Ekipa 6 peške
Ekipa 6  UKUPNO:

 

 

Instagram

Instagram did not return a 200.
Akciju su podržali
Medijski sponzori