Održana četvrta runda drumskog kupa u Šidu, slavio Gabor Kasa

„Ulicama Save Šumanović“ odvijala se borba za Olimpijski trofej „Svetomir Đukić“ u Šidu. Takmičenje u organizaciji BK Šid i Crvena zvezda, uz pomoć Biciklističkog saveza Srbije, bilo je četvrta runda Planet bajk drumskog Kupa Srbije.

Posle 78 kilometara, odnosno 30 krugova centrom grada, slavio je Gabor Kasa. Biciklista subotičkog Spartaka bio je jači na cilju od Ivana Stevića (OBK) i Gorana Antonijevića (Borac). Sva trojica dominirali su trkom od starta i obišli konkurente za nekoliko krugova.

Kod juniora, na trasi iste dužine, radovao se Dušan Kalaba (Partizan). Član kluba iz Humske 1 bio je brži od Hrvata Bruna Kristića (Sokol) i Daria Nimčevića (Spartak).

U trci kadeta (39 km) pobeda je pripala Domagoju Pepiću (Sokol). Hrvat je savladao u sprintu grupu od šest vozača. Počasnim mestima postolja morali su da se zadovolje Aleksandar Petrović (Borac) i Dimitrije Žarković – Đolai.

Ostali rezultati:

– mlađi kadeti: 1. David Kostić (Borac), 2. Zvonimir Dadro (Sokol, Hrvatska), 3. Stefan Sretenović (Borac)…
– poletarci: 1. Teodor Bajević – Stanković (Avalski soko), 2. Nermin Ćatović (Trnava), 3. Antonio Božić (Sokol, Vinkovci)…
– devojke: 1. Ivana Vilim (S – Tim), 2. Milica Janković (S – Tim), 3. Emilija Đačanin (Jednota)…

Izvor: Biciklistički savez Srbije

Komentari