Junior Srbije u klasi drumaša stigao u Crnu Goru

Veljko Stojnić, kadetski šampion Balkana iz 2015, i 29. junior ove godine na EP u Plumeleku i SP u Dohi, prvi se otisnuo u Bar na pripreme selekcije Srbije u klasi drumaša.

Vozač S tima iz Sombora, kome je uža specijalnost hronometar, ako sve bude kako treba, od 30. januara treniraće sa ostatkom juniorske selekcije (Veselinović, Kozoderović, Pavle Kalaba, Đurić, Stojanović, Sretenović), te mlađim seniorima (Rajović, Dušan Kalaba, Dragojević, Roman, Galović, Žarković-Đolai, Ilić) i seniorima (Jovanović, Kozomara, Danilović, Stefanović).

Program rada je tu, nema nikakvog odstupanja:
– U Baru sam do 10. februara, a već 11. putujem za Švajcarsku u Igl u kamp Svetske biciklističke federacije. Tamo se vrše testiranja do 17. u mesecu. I na osnovu rezultata sa testiranja biraće se određeni broj momaka i devojaka koji će tu da borave od 1. jula sve do Svetskog prvenstva. Pozvani su brojni takmičari iz zemalja gde biciklizam i nije toliko razvijen, tako da verujem da će konkurencija da bude strašna – realan je Stojnić.

Na primorju se pravi uvertira za sezonu i trke koje Vas očekuju?
– Možda zvuči daleko, ali nije. Prva trka je u martu u Solunu „Aleksandar Veliki“. To će da bude prva ozbiljnija provera forme.

Posle u agendi piše odlazak u Češku?
– To i jeste cilj za prvi deo sezone. Da uzmem bodove na tom Kupu Nacija u Češkoj, početkom maja. Ako se to ostvari, bićemo kao selekcija Srbije pozvani na svaki sledeći Kup nacija – objašnjava Stojnić.
Prema planu i programu priprema, Stojniću bi krajem januara trebalo da se priključi i ostatak nacionalnog tima od juniorske do seniorske kategorije koje je pozvao selektor Radomir Pavlović.

Izvor: Biciklistički savez Srbije

Komentari