Dragan je caku sa Tajlanda isprobao u Čačku – ako mi uspe fino ću živeti od ovoga

, / 08.10.2020
Mladić iz Čačka, Dragan Tolić došao je na ideju da svojim sugrađanima obezbedi prevoz nalik na onaj u velikim gradovima, pa je za svoj bicikl "privezao" rikšu u kojoj za sada prevozi samo prijatelje.

Dugogodišnji je ljubitelj biciklizma, a kako ima smisla i za biznis, izradio je prototip novog tipa prevoza, što ga je koštalo ukupno 200 evra.

– Hteo sam da povežem lepo i korisno i napravim nešto od toga, neki “bum” u celoj Srbiji, ne samo u Čačku. Tako sam došao na ideju da napravim rikšu, za prevoz putnika – mlađih, starijih, svih generacija – rekao je Dragan za televiziju “Lav plus”.

Dodaje da rikša može da podnese 200 – 250 kilograma, što bi značilo dvoje ili maksimalno troje putnika.

– Nešto što je normalno u celom svetu, sada je došlo i kod nas. Lepa ideja, nije puno skupa. Sad ću videti kako će se to održati u gradu, da li će moći da se isplati, ali nadam se da će moći – kaže mladić.

Ipak, poteškoća na koju je naišao je registracija njegovog prevoza, jer ne postoji u zakonskoj regulativi, a i vožnja po pešačkim zonama je zabranjena.

– Počinjem da vozim ovde u Gradskom parku, uglavnom decu. Oni su najveseliji, stalno žele da se voze, ali ću ipak videti sa gradom da li mogu da vozim u parku, koliko to košta i da li ima nekih zakonskih regulativa. Možda ću proširiti sledeće godine biznis, kupiti možda još rikši, ako mi grad da neke subvencije da se proširi to. Jako je popularno u celom svetu, na primer da mi grad da subvencije da kupim još tri-četiri rikše, pa da voze linije u Ovčar banji, u parku još jednu – objašnjava Dragan za televiziju “Lav plus”.

Mladić dodaje i da će ovogodišnja sezona trajati do kraja oktobra, a cena vožnje za decu je 50 dinara, dok je za odrasle 100.

Izvor: blic.rs

Komentari