Bojan Đurđić slavio u Šidu

Bojan Đurđić, najbolji srpski vozač u kategoriji MTB iz kragujevačkog Radničkog pobedio je u trci za elitu u Šidu koja se bodovala za Ligu Srbije u planinskom biciklizmu.

Pretekao je Marka Popovića iz BK Novi Sad i Aleksu Marića iz Crvene zvezde. Popović je, ujedno bio i najbolji vozač do 23 godine ispred Alekse Marića. Ovo je Đurićeva druga pobeda u sezoni, prvu pobedu je zabeležio u trci u Ribarskoj banji.

U ženskoj juniorskoj trci slavila je Jelena Erić iz CCN Metalca ispred Violete Trifković iz šidske Jednote i gošće iz Hrvatske. Jedina seniorka bila je  Kristina Jakotin iz BK Novi Sad.

Juniorski reprzentativac BK Novi Sad Aleksandar Roman, koji je u subotu vozio Svetski kup u Češkoj, je trijumfovao u omladinskoj konkurenciji ispred Andreja Galovića iz Partizana i Nusreta Ibrahimovića (Novi Pazar).

Tri prva mesta u kadetskoj trci pripala su Luki Milovanoviću (Ciklopaori Valjevo), Milošu Harvličaku (Jednota, Šid) i Filipu Andriću (Radnički, Kragujevac).

Mlađi kadeti Partizana Andrija Joksimović i Dušan Veselinović osvojili su prva dva mesta ispred i Almira Plojovića iz Novog Pazara.

U trci poletaraca, slavio je Nikola Mirković, ispred Vuka Mirkovića (obojica BK Novi Sad) i Đurašinovića iz Jednote (Šid). Najbolji masters bio je David Tikvarević iz Pgoresiva, dok je u hobi sport klasi pobedio Endre Kalmar iz Kapriola.

Bajsologija.rs

Komentari