BESMISLICA Biciklom na autoput? Nikakav problem, naš novi most to omogućava

Ako ste se ponadali da će vas nova biciklistička i pešačka staza preko mosta Mihajla Pupina odvesti do Borče, razočaraćete se jer ova staza na svega dva do tri kilometara naprasno prestaje, a pešaci i biciklisti usmeravaju se pravo na auto-put.

Da biste nastavili put morate da prekoračite preko visoke elastične ograde i pretrčite šest traka kako bi se šetali bezbednom stranom ogromne saobraćajnice.

547757_biciklisticka-staza091214ras-foto-goran-srdanov-009_ffBiciklistima je malo lakše jer mogu da se uključe u prvu slobodnu traku čim uspeju da prebace bicikl.

Staza je uredno usmerena tako da izbija pravo na ogradu, a nije postavljen nikakav znak koji bi vozače upozorio na pešake tamo gde ih najmanjne očekuju.

Ovaj put prolazi kroz njive i močvare, daleko od naselja, pa će vozači moći da razviju velike brzine ne očekujući da će biciklista ili pešak sa trotoara skrenuti pravo na put.

Oni koji se odluče da ipak pređu mosta biciklom, mogu na ovoj tački da naprave „nalevo krug” i vrate se u Zemun, jer bi dalja avantura na dva točka mogla da ih košta života.

Izbor: Blic.rs

Komentari